Montessorischool

Home Portfolio Montessorischool
obs-montessorischool-hr-2
Montessorischool Hellevoetsluis

‘Ieder kind is uniek’

In de wijk Hellevoetsluis West ligt de opbrengstgerichte Montessorischool waarin samenwerking en innovatie centraal staat. Ieder kind krijgt de ruimte. Elke leerling laten excelleren begint namelijk bij het inspelen op de leerbehoefte van ieder kind. Wij besteden veel aandacht aan motivatie. Wij doen dat anders dan anderen. Wij kijken naar de interesses van het kind en spelen in op gevoelige perioden van een kind.

Ieder kind krijgt de ruimte om de leerstof in zijn of haar eigen tempo te leren en toe te passen in de praktijk. Ieder kind leert namelijk anders. Dit is de visie van de opvoedings- en onderwijsideeën van Maria Montessori, de grondlegster van alle Montessorischolen. Dus ook deze.

Goed je plek kunnen ontdekken in de maatschappij vinden wij van grote waarde. Wie je bent, wat je kan en zelfrespect, vinden wij hierbij belangrijk. Ons team biedt hierin de juiste omgeving met de juiste leermiddelen. Onze lessen richten zich op het leren zelf doen, samenwerken en ontwikkelen.

De school is onderdeel van de IKC-ontwikkeling van Hellevoetsluis West en werkt nauw samen met peuterspeelzaal en kinderopvang.

Wilt u meer weten over Montessorionderwijs?

Wij informeren u graag!

Sylvain Bogerd, directeur
Karine de Jong, locatieleidster

Schoolslag 2
3223 ER  Hellevoetsluis
Telefoon: 0181 312967